Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

(γ)ama de casa

Χωρίς το γαργαλιστικό γ, σημαίνει νοικοκυρά στα ισπανικά... Και αποτελεί μια γρίπη σημαντικότερη ακόμα και από την Η1Ν1.

Το σύνδρομο της νοικοκυράς, βρέθηκε σε ιδιαίτερη έξαρση το 50-60 και ίσως λίγο πιο πριν όπου η καλή νοικοκυρά ήτο και δούλα και κυρά.(γι αυτό άλλωστε και το μεγαλύτερο ποσοστό του γηραιότερου πληθυσμού της εποχής μας διακατέχεται από πάσης φύσεως μαλακία και ιδιοτροπία) Ύστερα, με την αύξηση εισαγωγής του γυναικείου πληθυσμού στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας μειώθηκε η παρατήρηση του προβλήματος. Μέχρι την εκπνοή του περασμένου έτους.

Ε...Είμαι παρανοϊκή και με χαρτί γιατρού γιατί να το κρύψομεν άλλωστε. Όπως έλεγε και μια αντιπαθέστατη καθηγήτρια στο σχολείο κάααποτε ό,τι χαρτί μαζεύεις καλό είναι. Λοιπόν για να επανέλθω στο θέμα μας, παρατηρώντας για μια εβδομάδα ανελλιπώς τις συμπεριφορές των γυναικών σε
α) Πρωϊνάδικα
β) Στη γειτονιά και...
γ) Στο χώρο εργασίας μου που έχει να κάνει με την ανθρώπινη επικοινωνία

Καταλήγω στο συμπέρασμα μιας μεθοδευμένης τακτικής οπισθοδρόμησης. Η τηλεόραση έχει γίνει μια απέραντη κουζίνα. Μια χύτρα που βράζει και που θα πάει, θα εκραγεί (made in china γαρ) και θα μας σακατέψει ομαδικώς. Ξαφνικά η ολοκλήρωση μιας προσωπικότητας έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την γέννα και το μανικιούρ ενώ φαινόμενα αρρωστημένης καθαριότητας παρατηρούνται από την αλλόκοτη  μεσήλικη γειτόνισσα που με κοιτάζει με καχυποψία κάθε που περνάω από  το σπίτι της. Ταυτόχρονα, καραδοκεί στην πόρτα με τη σκούπα έτοιμη να εξολοθρεύσει το παραμικρό χαρτάκι (και τον υπαίτιο ύπαρξης του) που θα κάνει το λάθος να προσγειωθεί σε ακτίνα ενός μέτρου δεξιά και αριστερά απ το σπίτι της. Φοβούμενη την ανελέητη εκπομπή θανατηφόρας γκαντεμίνης που εκπέμπει η αναφορά της θα το σταματήσω εδώ το θέμα. You get the point.

Από την άλλη, πραγματοποίησα ένα πείραμα σε γυναίκες ηλικίας 30-75 ετών που ζήτησαν καθαριστικό κεραμικών εστιών κουζίνας και τους υπέδειξα γυαλιστικό κεραμικών εστιών κουζίνας. η αλαφιασμένη και υστερική άρνηση να το ακουμπήσουν έστω και λίγο για να διακρίνουν εάν τυγχάνει να καθαρίζει κιόλας εκτός από το να γυαλίζει ήταν εντυπωσιακή και θυμίζει αρκετά την αντίδραση του Superman όταν δει κρυπτόνιο. Ή του Luke όταν μαθαίνει ότι ο Darth Vader είναι πατέρας του.
"Luke I am your father..." (κφουυυ κφουυυ)
"Νοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!"

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό που σημείωσα ήταν η αυξημένη επιθετικότητα εντός των καταστημάτων ρούχων και καλλυντικών στην περίοδο εκπτώσεων.  Οι κόρες των ματιών παρουσιάζουν διαστολή ενώ ταυτόχρονα τα αυτιά αποκτούν υπερευαισθησία στις λέξεις "Ευκαιρία" "Προσφορά" "Λίγα νούμερα". Να αναφέρω την παρουσία μου σε έναν καυγά μεταξύ δυο εύσωμων κυριών για ένα τελευταίο μπλουζάκι. Η αναμέτρηση γιγάντων έληξε 0-1 με τον Gotzilla να υπερτερεί του King Kong και το θριαμβευτικό ύφος του πρώτου να σφραγίζει τον αγώνα. Αν είχα καλύτερη ανάλυση στο κινητό θα το κινηματογραφούσα και τότε τρέμετε Wachowski Brothers!

Αυτά προς το παρόν. Έπεται το σύνδρομο της μοσχαροκεφαλής (άνω και...κάτω) που πλήττει περισσότερο τον ανδρικό πληθυσμό αυτή τη φορά. Κυρίες μου... gamate to casa kai ziste. :P
Asta luego.

13 σχόλια:

Athens Girl είπε...

Έτσι είναι,
η τηλεόραση έχει γεμίσει με
σούπερ μάγειρες
σούπερ Barbie
σούπερ νοικοκυρές
σούπερ κατίνες
σούπερ θηλυκά …κλπ κλπ …
κανείς κανονικός άνθρωπος δεν σας βρίσκεται;

Δήθεν είπε...

Εδώ δε τους βρίσκεις έξω θα τους βρεις στην τηλεόραση;

Ελευθερία είπε...

Μου άρεσε πολύ ο τροπος γραφης σου !!!!

Καυστικοτατος !!

Καλώς σε βρήκα !!!

Υ.Γ= Τρελιάρικη φώτο !! χαχα

Δήθεν είπε...

Να σαι καλά Ελευθερία. Και πρόσεχε μην καείς.-

Γαληνη. είπε...

Συμφωνώ μαζί σου. Μας βομβαρδίζουν συνέχεια με super ανθρώπους, όπως λέει και η Athens Girl, απο το πουθενά, συνέχεια. Όσο για τα μαγαζιά, πήγα τη προηγούμενη βδομάδα και κόντεψα να μαλώσω, ειλικρινά. Πώς κάνουν έτσι; Ρούχα είναι, ότι τροφή!

Πολύ όμορφο blog.
xx

Δήθεν είπε...

Ouuu what a sexy pic.

Δε λες που βγήκες αρτιμελής; Όλα τ άλλα είναι σχετικά. Next time, θα φωτογραφίζω τις σκηνές. Swear it.

Να σαι καλά.

Heliotypon είπε...

Να το περιμένουμε αυτό το της μοσχαροκεφαλής (άνω-κάτω). Να αποκτήσουμε και αυτογνωσία... Έχεις ταλέντο (δεν ξέρω ακριβώς τι, αλλά κάποιο ταλέντο οσμίζομαι). Σε βάζω στο Blogroll.

Δήθεν είπε...

Εχεμ...ταλέντα ναι τα έχω μπόλικα :P :P Να το περιμένετε αγαπητέ. Καλώς βρεθήκαμε.-

ο φιλος του οικονομου είπε...

Κάνεις λάθος. Η απέραντη κουζινοποίηση δεν σπρώχνει μόνο τις γυναίκες στην κουζίνα αλλά και τους άντρες.

Δεν πρόκειται λοιπόν για μια μεθόδευση των ελίτ ωστε να οπισθοδρομήσουν οι γυναίκες... Αλλά για σχέδιο των απανταχού κουζινών για εξανδραποδισμό της ανθρωπότητας.

Δήθεν είπε...

Αγαπητέ καραφλέ, η κουζίνα δεν έχει να κάνει μόνο με το μαγείρεμα. Μην ξεχνάς ότι κάποτε ήταν ο βασικός χώρος που κινούνταν οι γυναίκες και άρα μιλάμε για κουτσομπολιό και οτιδήποτε κατινέ μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος -καραφλός και μη- νους. Σίγουρα το γεγονός ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι εκπομπές μαγειρεμάτων λέει πολλά πράγματα αλλά όταν λέω κουζίνα δεν εννοώ μόνο αυτές.-

ο φιλος του οικονομου είπε...

Δήθεν φαίνεσαι (και απο το όνομά σου δλδ) σαν άτομο που μπορεί να διαχειριστεί την γυμνή (ως φαλάκρα) αλήθεια. Ακου την λοιπόν.

Την συμπεριφορά αυτή, το κουτσομπολιό και γενικά οτιδήποτε κατινέ το προκαλεί η συσκευή της κουζίνας. Τι νομίζατε οτι αυτή η γκουμούτσα που καίει ρεύμα όσο οι ανάγκες ενός μικρού κράτους το κάνει απλά και μόνο για να ζεστάνει 2 μάτια. Εσωτερικά έχει μια συσκευή η οποία εκπέμπει μικροσυχνότητες που ερεθίζουν τα εγκεφαλικά κέντρα υπεύθυνα για το ονυχοκαλοπίζειν και την αναζήτηση γκαστρωτή.

Παλιά που δεν υπήρχαν ηλεκτρικές κουζίνες την δουλειά αναλάμβαναν οι ξυλόφουρνοι που ήταν μαγικοί. Απλά σιγά σιγά ο κόσμος έπαψε να πιστεύει στην μαγεία και επιστρατεύτικε η τεχνολογία.

Αυτό που δεν υπολόγιζαν οι κατασκευαστές (μεταξύ αυτών και η siemens έτσι) ήταν οτι με την πρόοδο της τεχνολογίας οι κουζίνες γίνονταν όλο και πιο έξυπνες. 15 προγράμματα, ρολόι,μάτια που αναβοσβήνουν, μάτια που ανοιγοκλείνουν... Δεν πέρασε πολυς καιρός και οι κουζίνες απέκτησαν αυτοσυνείδηση... τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Δήθεν είπε...

Αγαπητέ μου η αλήθεια είναι μια εντελώς σχετική έννοια. Ειδικά στον αιώνα του αέναου ψεύδους.

Ήμουν σίγουρη ότι είναι ύπουλη η ρουφιάνα. Γι αυτό και δεν μαγειρεύω.

Όχι μόνο συνείδηση αγαπητέ μου. Σκέψου ότι η miele έχει βγάλει κουζίνες που σε συμβουλεύουν για το πότε να βγάλεις το κρέας, ή πόσο να το αφήσεις να ψηθεί κλπ...

Σύντομα, θα αρχίσουν να προπαγανδίζουν και κόμματα. Γι αυτό μακριά από γερμανικές κατασκευές.

gnostosagnostos είπε...

Και όμως...ο άντρας συνεχίζει να σκέφτεται με το κάτω κεφάλι και δεν τον ενδιαφέρουν αυτά...
Κοντή φούστα να φοράει και οτιδήποτε άλλο που να τονίζει τον κωλο ( γι'αυτο και η μάχη ανάμεσα στις χοντρές )
Επίσης ένα καλό φαγητό μπορεί να φέρει ένα καλο κρεβάτι ... Τραπέζι ..καναπέ..πάτωμα..