Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Σα Λυγερά Στραβόξυλα Μπροστά Στους Εμπνευσμένους


Οι εΜεS είναι το νέο αίμα στην ελληνική ραπ μουσική σκηνή. Μέσα από τον δίσκο τους "Σα λυγερά Στραβόξυλα Μπροστά στους Εμπνευσμένους" ξεφεύγουν από τα χιλιοπαιγμένα και χιλιοχωνευμένα norms που επιβάλουν οι προκάτοχοι τους. Δίνουν το έναυσμα μιας πιο ποιητικής προσέγγισης του συγκεκριμένου είδους. Άλλες φορές δεν είναι τίποτα παρά ένα χάος μιας κλωστής ενός αγοραίου ονείρου που σε κάνει να το βάζεις στο repeat, άλλες εκείνη η σιχαμένη αγανάκτηση ότι ναι κύριοι, government is corrupted.

Και εκεί που σε ρίχνουν με επιτραπέζια παραληρήματα , θυμίζοντας αν δεν το παρατραβάω το μονόλογο ενός σύγχρονου Άμλετ, συνεχίζουν να ονειρεύονται αισιοδοξώντας με μάτια κλειστά.

Το να πλέξω ένα εγκώμιο για κάποιο δυνατό ηχητικό μήνυμα είναι το μόνο εύκολο. Ο λόγος που μπαίνω στη διαδικασία αυτής της ανάρτησης είναι για να τονίσω ότι δημιουργικότητα, δύναμη και πνοή υπάρχει στην ελληνική μουσική σκηνή. Αλλά όχι εκεί που μας γυρνάνε το κεφάλι τα κανάλια. Αν μπορούσαμε να εντοπίσουμε έστω και λίγα από αυτά που αξίζουν η ζωή μας θα ξέφευγε και από το ψευτοκουλτουρέ κύμα που μας δέρνει και από τα αέναα μπιτάκια που μας σερβίρουν οι δισκογραφικές.

Αυτό που ζητάω απ όσους διαλέξετε να κατεβάσετε το δίσκο είναι να το ακούσετε με τη δέουσα προσοχή... Αξίζει νόμιζω. Αυτά και χρόνια μας πολλά.

Το group του συγκροτήματος στο Facebook http://www.facebook.com/group.php?gid=326419821684&v=info

Στο Myspace: http://www.myspace.com/emes5

Στο youtube  http://www.youtube.com/user/PeiratikaSiniala

Και βασικότερο... Από εδώ κάνετε download FREE: http://www.fourelements.gr/fel/index.php?option=com_remository&Itemid=39&func=fileinfo&id=512

 Χαιρετώ, 
Η Δήθεν.-




no copyright infringement intended



Δεν υπάρχουν σχόλια: